Cloud

Cloud is een verzamelnaam voor ICT-diensten die via internet geleverd worden. Het kunnen applicaties, data en diensten zijn. Vaak valt een Cloud-dienst niet onder jouw beheer, maar is een leverancier verantwoordelijk. Ook kun je een private cloud realiseren, waarbij verantwoordelijkheid meer bij jou ligt. In ieder geval ben je met een Cloud-oplossing online verbonden.  

Beschikbaarheid

Op elke werkplek en op ieder apparaat zijn applicaties en programma’s continu up-to-date. Data is altijd en overal beschikbaar. 

Financieel voordeel

Gestructureerd in kosten en investering. Cloudopslag is een service, geen product. Met een maandelijks bedrag behoud je duidelijk financieel inzicht. 

Collaboratie via de Cloud

Samenwerken en samenwerkingsverbanden overzichtelijk en praktisch bereikbaar en inzetbaar. 

Implementatie

Libra begeleidt je in de keuze tot een passende Cloudoplossing. Tijdens de implementatie zorgen onze specialisten ervoor dat al je gegevens op de juiste plek terecht komen, benodigde tools geïnstalleerd zijn en de algehele overstap van alle gebruikers wordt versoepeld. Onze begeleiding in gebruik/adoptie is hierin een comfortabele ruggensteun. Denk aan kennissessie en gebruikerstrainingen.

Tijdens zowel advisering als implementatie blijft computerbeveiliging/cyber security een belangrijk element van het geheel. De veiligheid en betrouwbaarheid van jouw gegevens staan hierin voorop. Onze experts houden zich doorlopend bezig met de monitoring van beschikbaarheid en veranderingen vanuit de provider, voeren onderhoud en controles van servers uit en bewaken trends.

Cloud partners: Microsoft, Veeam, VMware, Dataplace.

Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:
Waarom wij digitaal samenwerken
Waarom wij digitaal samenwerken
“Het nieuwe normaal.” Geeft deze uitspraak je rillingen? Of kriebels..? Hoe kun jij als werkgever rekening houden met de anderhalve-meter-maatschappij en hoe ziet dat eruit?
Vijf redenen waarom een back-up van de Cloud noodzakelijk is
Vijf redenen waarom een back-up van de Cloud noodzakelijk is
De positie van de Cloud is veranderd en een back-up van je data in deze online opslag is noodzakelijk geworden! Nu we gewend zijn geraakt aan de wijze waarop we onze data beheren en optimaal van alle voordelen genieten, wordt wel eens vergeten om stil te staan bij eventuele calamiteiten.
Scroll naar boven