Security

Bij computerbeveiliging gaat het om bescherming tegen bedreigingen die het digitale systeem en je data aantasten of ontnemen. Denk aan de manier waarop we ons huis en de spullen erin beveiligen, maar dan toegepast op ict-apparaten en virtuele, fysiek ongrijpbare materie.  

In jouw bedrijfsleven ben je gewend aan de digitalisering van bijna al je werkzaamheden. Dit levert veel efficiëntie op, maar bij nalatigheid ligt daarin ook een zwakte. Het landschap van virussen, scams, malware, spyware, social hacking en andere slinkse digitale bedreigingen verandert voortdurend. Cybercriminaliteit is een sterk groeiende industrietak en het beveiligen van bedrijfsdata tegen verlies, diefstal of manipulatie is uiterst belangrijk. 

Maatregelen

Er zijn 4 typen maatregelen die je kan treffen om de dreiging van digitale risico’s tegen te gaan; softwarematige maatregelen, hardwarematige maatregelen, fysieke maatregelen en menselijke, organisatorische maatregelen.  

Computerbeveiliging is niet een checklist die je even afwerkt, maar een continu aandachtsgebied. Onze Cyber Security specialisten zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zij onderzoeken in welke fase of status jouw bedrijf zich bevindt door het uitvoeren van security assesments en geven snel inzicht op de meest kritische zaken. Te allen tijde staat jouw bedrijfscontinuïteit voorop. Met blijvende ondersteuning van Libra staat jouw onderneming altijd een stapje voor.

Opstellen van een ICT-calamiteitenplan

Dit biedt preventief zekerheid. We analyseren welke maatregelen passend zijn binnen de infrastructuur van je bedrijf en gaat stap voor stap aan de slag om een waterdicht plan tegen mogelijke cyber-gevaren te creëren.

Hardware en software

Zoals netwerkbeveiliging, endpoint-beveiliging en serverbeveiliging.

De menselijke factor

Een belangrijke pilaar in de constructie tegen cybercriminaliteit. Bewustwording en het leren (her)kennen van bedreigingen biedt een significant grotere zekerheid waar we graag in voorzien. Denk aan kennissessies, gebruikerstrainingen, security awareness trainingen en advies door onze experts op het gebied van Cyber Security. 

Security partners: Sophos, Fortinet, SentinelOne, Connectwise, Aruba, Proofpoint, SecurEnvoy, Microsoft.   

Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:
Veilig, snel en overal werken met VDI
VDI is een innovatie in opmars en een geweldig geschikt systeem voor onze veranderende manier van werken. In eerdere blogs hebben we ‘het nieuwe werken’ als onderwerp al vaker besproken. VDI is een oplossing waarmee je veilig, snel en overal kan werken. Een interessant perspectief op nieuwe remote werkvormen! Lees hoe VDI ook jouw bedrijf digitaal versterkt!
Laat je de kaas niet van het brood hacken
De functionaliteit van je ICT heeft veel impact in en tot ver buiten je bedrijf. Deze week zagen we hoe een hack je kan raken tot op je bord. Wat leren we uit deze ransomware-aanval?
Cyber security: phishing alert
In de afgelopen week zijn er verschillende phishing e-mails in de regio verstuurd. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij internetcriminelen persoonlijke gegevens of wachtwoorden proberen te stelen. In dit artikel willen we je door middel van een voorbeeld laten zien hoe een phishing aanval werkt en waar je op moet letten op het moment dat je een e-mail in je postvak binnen krijgt.
Zo herken en voorkom je CEO-fraude
CEO-fraude gebeurt al een aantal jaar, maar opvallend genoeg is het aantal meldingen in de afgelopen maanden ineens sterk toegenomen. Voor ons een reden om deze vorm van oplichting eens onder de loep te nemen. Hoe herken je CEO-fraude en wat kun je nog doen als je erin bent getuind?
7 essentiële ICT-zaken die vast niet allemaal op jouw netvlies staan
Sommige dingen zijn zó vanzelfsprekend, dat ze langzaam van de radar verdwijnen. Zaken die niet dringend dagelijks jouw aandacht behoeven, dreigen daarom gedateerd te raken – met de nodige risico’s van dien. Daarom in deze blog: 7 ICT-zaken die waarschijnlijk lang niet allemaal op je netvlies stonden!
31
okt 2021
Cyber Security Month 2021
Als onderdeel van deze thema-maand organiseert Libra allerlei events, infosessies, demo's en activiteiten ter ondersteuning van het uitwisselen van kennis, ideeën en innovaties voor een sterke toekomst.
Scroll naar top