Nieuws

Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.
Overzicht
  • Overzicht
  • Blog
  • Nieuws
  • Projecten
  • Tips & tricks
  • Vacatures
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst

In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.

Lees meer
Een bekend gezicht!

Jarno Huijbregts heeft al een stage volbracht bij Libra en nu is hij terug voor een specifieke functie! Naast zijn part-time baan bij Libra, volgt hij de deeltijdstudie bij Fontys Hogeschool ICT.

Lees meer
Verhuizing Datacenter libra ict
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!

Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:

Lees meer
Veilig, snel en overal werken met VDI

VDI is een innovatie in opmars en een geweldig geschikt systeem voor onze veranderende manier van werken. In eerdere blogs hebben we ‘het nieuwe werken’ als onderwerp al vaker besproken. VDI is een oplossing waarmee je veilig, snel en overal kan werken. Een interessant perspectief op nieuwe remote werkvormen! Lees hoe VDI ook jouw bedrijf digitaal versterkt!

Lees meer
Laat je de kaas niet van het brood hacken

De functionaliteit van je ICT heeft veel impact in en tot ver buiten je bedrijf. Deze week zagen we hoe een hack je kan raken tot op je bord. Wat leren we uit deze ransomware-aanval?

Lees meer
Waarom wij digitaal samenwerken

“Het nieuwe normaal.” Geeft deze uitspraak je rillingen? Of kriebels..? Hoe kun jij als werkgever rekening houden met de anderhalve-meter-maatschappij en hoe ziet dat eruit?

Lees meer
commerciele meewerkstage
Vacature – commerciële meewerkstage

Leren wat het inhoudt om deel uit te maken van een marketing- en verkoopafdeling? Heb je affiniteit met ICT? Daar bovenop óók nog een leuke stagevergoeding?

Lees meer
bbl vacature ict
Vacature – BBL traject voor studenten/starters

Op zoek naar een werkplek waar je jezelf kunt ontwikkelen en je alle kneepjes van het ICT vak kunt leren? Dan zit je goed! Veel van onze collega’s zijn hier gestart door middel van een BBL traject.

Lees meer
ict beheer
Vacature – systeembeheerder medior/senior

Flink aan de slag en de ruimte krijgen om jezelf optimaal te ontplooien. Onderdeel zijn van een hecht team waarin je je thuis voelt. Van elkaar leren en specialismen opbouwen. Oneindig toegang tot innovatie en inspiratie.

Lees meer
libra ict dienst opleidingen header
Vacature – open sollicitatie

Geïnteresseerd in Libra, maar hebben wij op het moment geen vacatures geplaatst waar jij je in kan vinden? Geen probleem, we staan altijd open voor sollicitaties!

Lees meer
Vijf redenen waarom een back-up van de Cloud noodzakelijk is

De positie van de Cloud is veranderd en een back-up van je data in deze online opslag is noodzakelijk geworden! Nu we gewend zijn geraakt aan de wijze waarop we onze data beheren en optimaal van alle voordelen genieten, wordt wel eens vergeten om stil te staan bij eventuele calamiteiten.

Lees meer
Onze terugblik op 2020 – klaar voor 2021!

2020 was voor iedereen een heftig jaar, laten we dat voorop stellen. Maar, gelukkig bracht 2020 ons ook enkele mooie dingen! We delen graag onze groeimomenten met je. We wensen je een virusvrij 2021 en een fijne jaarwisseling!

Lees meer
Cybercriminelen een stap voor met EDR

Het landschap van slinkse digitale bedreigingen verandert continu. Cybercriminaliteit is een industrietak, die sterk groeiende is, waarbij 43% van alle Cyber-aanvallen gericht zijn op MKB ondernemers. Het is tijd om over te stappen op EDR-beveiliging.

Lees meer
Groen licht voor glasvezel!

Opdrachtgever Brofiber heeft een glasvezelnetwerk aangelegd van Veldhoven tot en met Reusel wat een groot deel van de Kempen voorziet van een snelle en betrouwbare verbinding. Wat betekent dit voor jou en je bedrijf?

Lees meer
Cyber security: phishing alert

In de afgelopen week zijn er verschillende phishing e-mails in de regio verstuurd. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij internetcriminelen persoonlijke gegevens of wachtwoorden proberen te stelen. In dit artikel willen we je door middel van een voorbeeld laten zien hoe een phishing aanval werkt en waar je op moet letten op het moment dat je een e-mail in je postvak binnen krijgt.

Lees meer
Teams Tips: professioneel online vergaderen

De afgelopen periode zijn we er bijna allemaal met twee voeten tegelijk ingesprongen. Het Online Vergaderen. We helpen je een handje door de belangrijkste tips en tricks met je te delen. Zo kan jij zelfverzekerd en up-to-date aan de slag en wordt het thuiswerken een beetje makkelijker!

Lees meer
Fusie update! Vol vuur aan de slag

Sinds januari zijn we aan de slag met het integreren en koppelen van de structuren van Libra en Imagine ICT. De eerste stappen zijn gezet!

Lees meer
Zo herken en voorkom je CEO-fraude

CEO-fraude gebeurt al een aantal jaar, maar opvallend genoeg is het aantal meldingen in de afgelopen maanden ineens sterk toegenomen. Voor ons een reden om deze vorm van oplichting eens onder de loep te nemen. Hoe herken je CEO-fraude en wat kun je nog doen als je erin bent getuind?

Lees meer
7 essentiële ICT-zaken die vast niet allemaal op jouw netvlies staan

Sommige dingen zijn zó vanzelfsprekend, dat ze langzaam van de radar verdwijnen. Zaken die niet dringend dagelijks jouw aandacht behoeven, dreigen daarom gedateerd te raken – met de nodige risico’s van dien. Daarom in deze blog: 7 ICT-zaken die waarschijnlijk lang niet allemaal op je netvlies stonden!

Lees meer
ICT en energieverbruik

ICT en energie: misschien niet direct twee zaken die je aan elkaar koppelt. Hoe gaan we om met het garanderen van de continuïteit bij verslechterende energielevering? Hoe minimaliseren we energiekosten door ICT? Hoe kunnen we bijdragen aan een beter milieu?

Lees meer
Hoe veilig is WiFi gebruik in het buitenland?

Het is makkelijker dan ooit en er wordt daarom ook steeds achtelozer mee omgegaan: werken op vakantie en WiFi-gebruik in het buitenland. Even inloggen in een koffiezaak of gegevens invullen om op het netwerk van je hotel te komen is in een handomdraai gebeurd, maar is dat wel veilig?

Lees meer
Ook zo lang bezig met het verzinnen van nieuwe wachtwoorden?

Qwerty, 1234, Admin1 en Password123? Het is vaak worstelen bij het verzinnen van een wachtwoord. Wij helpen je op weg!

Lees meer
Vertrouwen, persoonlijk contact en betrokkenheid

We krijgen er energie van als we onze klanten met raad en daad kunnen bijstaan op weg naar automatisering van bedrijfsprocessen en communicatie. Lees meer over onze samenwerking met ATD Machinery!

Lees meer
Goed datamanagement: cruciaal voor de onderneming van nu

Data inzetten als concurrentievoordeel: je kunt er als bedrijf echt niet meer omheen. Maar wát je inzet, moet wel kloppen, compleet zijn en op betrouwbaarheid zijn gecontroleerd. Je wilt immers geen beslissingen nemen op basis van verkeerde gegevens. Je datamanagement moet dus continu op orde zijn, maar hoe doe je dat?

Lees meer
Het eerste aanspreekpunt voor onze klanten

Je hoort ze wel, maar je ziet ze doorgaans niet: de support-medewerkers van Libra. Elke dag zitten ze klaar om vragen van onze klanten te beantwoorden en om problemen van afstand op te lossen. Aan het woord is support-medewerker Teun Grimbergen: “Geen dag is voor mij hetzelfde.”

Lees meer
De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!

De nieuwe AVG een storm in een glas water? Niets is minder waar. Er is geen enkel bedrijf dat niét aan de slag moet met deze zogeheten nieuwe privacywet, die per 25 mei 2018 van toepassing is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Lees meer
Scroll naar top