Nieuws

Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Overzicht
  • Overzicht
  • Blog
  • Event
  • Nieuws
  • Projecten
  • Tips & tricks
  • Vacatures
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!

Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.

Lees meer
Tilbox
Inspiratie project Tilbox

Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Lees meer
Ventilair
Inspiratie project Ventilair

Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.

Lees meer
Baxmetaal
Inspiratie project: Bax Metaal

Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.

Lees meer
Hendor
Inspirerende klanten: Hendor

Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.

Lees meer
Roosen
Inspirerende klanten: Roosen

Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24×7 te laten draaien.

Lees meer
Bruns
Inspirerende klanten: Bruns

Libra ICT levert bij Bruns verschillende ICT-diensten om hun werkprocessen efficiënter, makkelijker en veiliger te maken. Zo werkt Bruns met verschillende slimme toepassingen op SharePoint, waardoor medewerkers en klanten vanaf elke locatie veilig kunnen samenwerken in een gedeelde omgeving.

Lees meer
Passwordless inloggen
Passwordless inloggen: een veilig en eenvoudig alternatief

Iedereen kent het wel, je bent je wachtwoord vergeten en moet even snel een nieuw wachtwoord instellen om weer toegang te krijgen tot je account. Het mag niet, maar soms kiest men dan voor een wachtwoord dat makkelijk te raden is en dat kan gevaarlijk zijn.

Lees meer
euronis2
NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?

De NIS2-directive is een Europese richtlijn om de cybersecurity in heel Europa te verbeteren. Dat betekent dat mkb-bedrijven hun cybersecurity…

Lees meer
Cybersecurity event
Terugblik op een succesvol security evenement

Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.

Lees meer
tape backup
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 

Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van…

Lees meer
Hack-demo Bruns libra ICT
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo

Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico’s te vergroten.

Lees meer
Vacature accountmanager
Vacature – Accountmanager

Ben je een commercieel talent binnen de ICT-wereld en toe aan de volgende stap in je carrière? Weet je hoe de ICT-omgeving in moderne MKB-bedrijven (diensten/ productie/ logistiek) eruit ziet en ben je daarnaast creatief- en oplossingsgericht? Dan ben jij de persoon die wij zoeken ter uitbreiding van ons team!

Lees meer
Stefan in kenia 2 - Libra ICT
Digitaal onderwijs op school in Kenia

Onze Stefan reist deze zomer naar Kenia! Al een jaar is Stefan de reis aan het voorbereiden. Plannen maken, apparaten en onderdelen verzamelen, transport van alle goederen organiseren… Het was een flinke klus, maar de nieuwe ervaring en kwalitatieve verbetering van het onderwijs die de kinderen op een school in Kenia gaan krijgen, daar gaat Stefan voor.

Lees meer
Microsoft
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties

Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!

Lees meer
ict beheer
Vacature – ICT engineer

Wil jij hard aan de slag en de ruimte krijgen om jezelf optimaal te ontplooien? Wil je onderdeel zijn van een hecht team waarin je je thuis voelt en collegialiteit als vanzelfsprekend is? Wil je oneindig toegang tot innovatie en inspiratie?

Lees meer
Technische thuiswerktips - Libra ICT
5 technische thuiswerktips

Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!

Lees meer
Log4j - libra ICT
Gigantische dreiging door Log4j

Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 

Lees meer
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst

In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.

Lees meer
Verhuizing Datacenter libra ict
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!

Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:

Lees meer
Veilig, snel en overal werken met VDI

VDI is een innovatie in opmars en een geweldig geschikt systeem voor onze veranderende manier van werken. In eerdere blogs hebben we ‘het nieuwe werken’ als onderwerp al vaker besproken. VDI is een oplossing waarmee je veilig, snel en overal kan werken. Een interessant perspectief op nieuwe remote werkvormen! Lees hoe VDI ook jouw bedrijf digitaal versterkt!

Lees meer
Laat je de kaas niet van het brood hacken

De functionaliteit van je ICT heeft veel impact in en tot ver buiten je bedrijf. Deze week zagen we hoe een hack je kan raken tot op je bord. Wat leren we uit deze ransomware-aanval?

Lees meer
Waarom wij digitaal samenwerken

“Het nieuwe normaal.” Geeft deze uitspraak je rillingen? Of kriebels..? Hoe kun jij als werkgever rekening houden met de anderhalve-meter-maatschappij en hoe ziet dat eruit?

Lees meer
commerciele meewerkstage
Vacature – commerciële meewerkstage

Leren wat het inhoudt om deel uit te maken van een marketing- en verkoopafdeling? Heb je affiniteit met ICT? Daar bovenop óók nog een leuke stagevergoeding?

Lees meer
libra ict dienst opleidingen header
Vacature – open sollicitatie

Geïnteresseerd in Libra, maar hebben wij op het moment geen vacatures geplaatst waar jij je in kan vinden? Geen probleem, we staan altijd open voor sollicitaties!

Lees meer
Vijf redenen waarom een back-up van de Cloud noodzakelijk is

De positie van de Cloud is veranderd en een back-up van je data in deze online opslag is noodzakelijk geworden! Nu we gewend zijn geraakt aan de wijze waarop we onze data beheren en optimaal van alle voordelen genieten, wordt wel eens vergeten om stil te staan bij eventuele calamiteiten.

Lees meer
Onze terugblik op 2020 – klaar voor 2021!

2020 was voor iedereen een heftig jaar, laten we dat voorop stellen. Maar, gelukkig bracht 2020 ons ook enkele mooie dingen! We delen graag onze groeimomenten met je. We wensen je een virusvrij 2021 en een fijne jaarwisseling!

Lees meer
Cybercriminelen een stap voor met EDR

Het landschap van slinkse digitale bedreigingen verandert continu. Cybercriminaliteit is een industrietak, die sterk groeiende is, waarbij 43% van alle Cyber-aanvallen gericht zijn op MKB ondernemers. Het is tijd om over te stappen op EDR-beveiliging.

Lees meer
Groen licht voor glasvezel!

Opdrachtgever Brofiber heeft een glasvezelnetwerk aangelegd van Veldhoven tot en met Reusel wat een groot deel van de Kempen voorziet van een snelle en betrouwbare verbinding. Wat betekent dit voor jou en je bedrijf?

Lees meer
Cyber security: phishing alert

In de afgelopen week zijn er verschillende phishing e-mails in de regio verstuurd. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij internetcriminelen persoonlijke gegevens of wachtwoorden proberen te stelen. In dit artikel willen we je door middel van een voorbeeld laten zien hoe een phishing aanval werkt en waar je op moet letten op het moment dat je een e-mail in je postvak binnen krijgt.

Lees meer
Teams Tips: professioneel online vergaderen

De afgelopen periode zijn we er bijna allemaal met twee voeten tegelijk ingesprongen. Het Online Vergaderen. We helpen je een handje door de belangrijkste tips en tricks met je te delen. Zo kan jij zelfverzekerd en up-to-date aan de slag en wordt het thuiswerken een beetje makkelijker!

Lees meer
Fusie update! Vol vuur aan de slag

Sinds januari zijn we aan de slag met het integreren en koppelen van de structuren van Libra en Imagine ICT. De eerste stappen zijn gezet!

Lees meer
Zo herken en voorkom je CEO-fraude

CEO-fraude gebeurt al een aantal jaar, maar opvallend genoeg is het aantal meldingen in de afgelopen maanden ineens sterk toegenomen. Voor ons een reden om deze vorm van oplichting eens onder de loep te nemen. Hoe herken je CEO-fraude en wat kun je nog doen als je erin bent getuind?

Lees meer
7 essentiële ICT-zaken die vast niet allemaal op jouw netvlies staan

Sommige dingen zijn zó vanzelfsprekend, dat ze langzaam van de radar verdwijnen. Zaken die niet dringend dagelijks jouw aandacht behoeven, dreigen daarom gedateerd te raken – met de nodige risico’s van dien. Daarom in deze blog: 7 ICT-zaken die waarschijnlijk lang niet allemaal op je netvlies stonden!

Lees meer
ICT en energieverbruik

ICT en energie: misschien niet direct twee zaken die je aan elkaar koppelt. Hoe gaan we om met het garanderen van de continuïteit bij verslechterende energielevering? Hoe minimaliseren we energiekosten door ICT? Hoe kunnen we bijdragen aan een beter milieu?

Lees meer
Hoe veilig is WiFi gebruik in het buitenland?

Het is makkelijker dan ooit en er wordt daarom ook steeds achtelozer mee omgegaan: werken op vakantie en WiFi-gebruik in het buitenland. Even inloggen in een koffiezaak of gegevens invullen om op het netwerk van je hotel te komen is in een handomdraai gebeurd, maar is dat wel veilig?

Lees meer
Ook zo lang bezig met het verzinnen van nieuwe wachtwoorden?

Qwerty, 1234, Admin1 en Password123? Het is vaak worstelen bij het verzinnen van een wachtwoord. Wij helpen je op weg!

Lees meer
Vertrouwen, persoonlijk contact en betrokkenheid

We krijgen er energie van als we onze klanten met raad en daad kunnen bijstaan op weg naar automatisering van bedrijfsprocessen en communicatie. Lees meer over onze samenwerking met ATD Machinery!

Lees meer
Goed datamanagement: cruciaal voor de onderneming van nu

Data inzetten als concurrentievoordeel: je kunt er als bedrijf echt niet meer omheen. Maar wát je inzet, moet wel kloppen, compleet zijn en op betrouwbaarheid zijn gecontroleerd. Je wilt immers geen beslissingen nemen op basis van verkeerde gegevens. Je datamanagement moet dus continu op orde zijn, maar hoe doe je dat?

Lees meer
Het eerste aanspreekpunt voor onze klanten

Je hoort ze wel, maar je ziet ze doorgaans niet: de support-medewerkers van Libra. Elke dag zitten ze klaar om vragen van onze klanten te beantwoorden en om problemen van afstand op te lossen. Aan het woord is support-medewerker Teun Grimbergen: “Geen dag is voor mij hetzelfde.”

Lees meer
De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!

De nieuwe AVG een storm in een glas water? Niets is minder waar. Er is geen enkel bedrijf dat niét aan de slag moet met deze zogeheten nieuwe privacywet, die per 25 mei 2018 van toepassing is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Lees meer
Scroll naar boven