Anti-Crash Course – deel 3
24
mei 2022
Mini-college

Anti-Crash Course – deel 3

Tijdens deze course wordt je meegenomen tot in de absolute essentie van Cyber Security. Het doel van dit drie-delige mini college is om CIO’s en andere IT verantwoordelijken naar een verhoogd kennisniveau over ICT-beveiliging en gerelateerde zaken te begeleiden.

Cybercriminelen zijn creatief en zetten hun acties breed uit. Van geautomatiseerde aanvallen op apparatuur tot specifiek gerichte manipulatie van medewerkers. Het doel van deze criminelen is om je geld afhandig te maken door middel van gijzeling van systemen of data, chantage, het verkopen van data of door misleiding. In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijken menselijke fouten de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Om bewustwording te doen groeien en risico’s op een lek in je systeem aanzienlijk te verlagen, ondersteunt Libra ICT partners en klanten ook met gebruikerstrainingen en security awareness sessies. Deze sessies kun je zien als “Een introductie op Cyber Security”. De Anti-Crash Course is dat niet.  

Wat is de Anti-Crash Course?

De Anti-Crash Course is een gevorderde training en borduurt op de Security Awareness sessies voort. De Anti-Crash Course biedt de noodzakelijke diepgang om een breder begrip in de complexe materie van bedrijfssecurity te ontwikkelen. We nodigen CIO’s, CEO’s, CFO’s en andere IT verantwoordelijken uit om deel te nemen. Tijdens het college focussen we ons specifiek op het strategische en organisatorische perspectief op beveiliging. Daarnaast bespreken we de relevante raakvlakken met de technische aspecten en fysieke context van de ICT-infrastructuur.

In drie delen nemen vakexperts je mee door de grootste onderwerpen van Cyber Security. Een unieke kans om een bedrijf beter te wapenen tegen cybercriminaliteit. Dit alles uiteraard in duidelijke taal zonder IT hocus pocus.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Anti-Crash Course zijn onder andere:

  • Bedrijfsdata, persoonsgegevens en data-verantwoordelijkheid
  • Het menselijke element, HR, bewustwording
  • Wetgeving, bedrijfscontinuïteit, risico-inventarisatie

Na de course heb je een fundering voor:

  • Een Disaster Recovery Plan
  • Een personeelshandboek
  • Een gebruikerstraining

Wat vragen we van jou?

Commitment: voor elke zitting moet je investeren in je eigen voorbereiding, zodat we tijdens de zitting gespecificeerd bezig kunnen zijn. Ruim van te voren krijg je de vragen toegestuurd.

Data en tijd

Deel 1 – Dinsdag 26 april
Deel 2 – Dinsdag 10 mei
Deel 3 – Dinsdag 24 mei

09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u

Meld je aan op de eventpagina van deel 1.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Onze Stefan reist deze zomer naar Kenia! Al een jaar is Stefan de reis aan het voorbereiden. Plannen maken, apparaten en onderdelen verzamelen, transport van alle goederen organiseren... Het was een flinke klus, maar de nieuwe ervaring en kwalitatieve verbetering van het onderwijs die de kinderen op een school in Kenia gaan krijgen, daar gaat Stefan voor.
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:
Scroll naar top