Anti-Crash Course – deel 1
26
apr 2022
Mini-college

Anti-Crash Course – deel 1

Tijdens deze course wordt je meegenomen tot in de absolute essentie van Cyber Security. Het doel van dit drie-delige mini college is om CIO’s en andere IT verantwoordelijken naar een verhoogd kennisniveau over ICT-beveiliging en gerelateerde zaken te begeleiden.

Cybercriminelen zijn creatief en zetten hun acties breed uit. Van geautomatiseerde aanvallen op apparatuur tot specifiek gerichte manipulatie van medewerkers. Het doel van deze criminelen is om je geld afhandig te maken door middel van gijzeling van systemen of data, chantage, het verkopen van data of door misleiding. In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijken menselijke fouten de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Om bewustwording te doen groeien en risico’s op een lek in je systeem aanzienlijk te verlagen, ondersteunt Libra ICT partners en klanten ook met gebruikerstrainingen en security awareness sessies. Deze sessies kun je zien als “Een introductie op Cyber Security”. De Anti-Crash Course is dat niet.  

Wat is de Anti-Crash Course?

De Anti-Crash Course is een gevorderde training en borduurt op de Security Awareness sessies voort. De Anti-Crash Course biedt de noodzakelijke diepgang om een breder begrip in de complexe materie van bedrijfssecurity te ontwikkelen. We nodigen CIO’s, CEO’s, CFO’s en andere IT verantwoordelijken uit om deel te nemen. Tijdens het college focussen we ons specifiek op het strategische en organisatorische perspectief op beveiliging. Daarnaast bespreken we de relevante raakvlakken met de technische aspecten en fysieke context van de ICT-infrastructuur.

In drie delen nemen vakexperts je mee door de grootste onderwerpen van Cyber Security. Een unieke kans om een bedrijf beter te wapenen tegen cybercriminaliteit. Dit alles uiteraard in duidelijke taal zonder IT hocus pocus.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Anti-Crash Course zijn onder andere:

  • Bedrijfsdata, persoonsgegevens en data-verantwoordelijkheid
  • Het menselijke element, HR, bewustwording
  • Wetgeving, bedrijfscontinuïteit, risico-inventarisatie

Na de course heb je een fundering voor:

  • Een Disaster Recovery Plan
  • Een personeelshandboek
  • Een gebruikerstraining

Wat vragen we van jou?

Commitment: voor elke zitting moet je investeren in je eigen voorbereiding, zodat we tijdens de zitting gespecificeerd bezig kunnen zijn. Ruim van te voren krijg je de vragen toegestuurd.

Data en tijd

Deel 1 – Dinsdag 26 april
Deel 2 – Dinsdag 10 mei
Deel 3 – Dinsdag 24 mei

09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u

.

Programma:

09:00
Ontvangst
12:00
Afsluiting

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
De NIS2-directive is een Europese richtlijn om de cybersecurity in heel Europa te verbeteren. Dat betekent dat mkb-bedrijven hun cybersecurity binnen afzienbare tijd op orde…
Terugblik op een succesvol security evenement
Terugblik op een succesvol security evenement
Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.
<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Onze Stefan reist deze zomer naar Kenia! Al een jaar is Stefan de reis aan het voorbereiden. Plannen maken, apparaten en onderdelen verzamelen, transport van alle goederen organiseren... Het was een flinke klus, maar de nieuwe ervaring en kwalitatieve verbetering van het onderwijs die de kinderen op een school in Kenia gaan krijgen, daar gaat Stefan voor.
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!
Scroll naar boven