5 technische thuiswerktips
Tips & tricks

5 technische thuiswerktips

Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Geen maatregelen, weinig maatregelen, strenge maatregelen; hoe de toekomst van thuiswerken tijdens deze pandemie vorm gaat krijgen, is nog maar de vraag. Wat we wél weten, is dat het thuiswerken een hoop voordelen met zich mee kan brengen! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Hoe pak je dit het beste aan? Thuiswerktips over concentratie en productiviteit kennen we uit ons hoofd, maar hoe zit het op technisch gebied? Wij delen onze top technische thuiswerktips!

1. Organiseer voordat je aan de slag gaat

Zorg nog voordat je daadwerkelijk in de thuisomgeving gaat werken dat technisch alles is getest. Controleer bijvoorbeeld of de VPN verbinding met inloggegevens werkt en of je toegang kunt krijgen tot de benodigde bestanden. Dit test je natuurlijk niet vanuit het bekende bedrijfsnetwerk, maar via de voorzieningen van het gastennetwerk van je bedrijf of via een 4G-hotspot. Zo voorkom je gedoe op de eerste thuiswerkdag.   

2. Bespreek verantwoordelijk gebruik

Verantwoordelijk gebruik van eindpoint devices is subjectief. Het grijze gebied is groot, dus je begeeft je al snel in risicovolle acties. De een vindt het geen probleem om de kinderen een computerspelletje te laten spelen of even een film te downloaden. De ander is verstandiger en houdt een werk-notebook strikt zakelijk. Het beste stel je als bedrijf duidelijke algemene regels op en bespreek je die voordat een apparaat mee naar huis gaat. Cyber Security voorop!

3. Maak afspraken rondom datagevoeligheid

Ook datagevoeligheid wordt wel eens vergeten. Kijk alleen al naar de bekende blunders van Nederlandse politici in het afgelopen jaar… Datagevoeligheid hangt nauw samen met onze vorige tip: verantwoordelijk gebruik. Laat anderen als familieleden of huisgenoten geen gebruik maken van je werk-device. Ten tweede is het ook thuis verstandig om altijd te locken als je wegloopt van je pc of notebook. Maak er een gewoonte van en je loopt direct minder risico. Ook wanneer je bezoek krijgt, moet je alert zijn op de onstane mix van de thuisomgeving en bedrijfsdata. Waarschijnlijk heb je het volste vertrouwen in je vrienden of familie, maar privacy van gegevens is een onderwerp met wettelijke regels en grenzen. Hier kun je dus maar beter zo strict mogelijk mee omgaan.

4. Wees niet bang voor techniek

Heb je nog moeite met je weg vinden in je digitale netwerk? Probeer het gewoon! De beste manier om de beschikbare tools zo efficiënt mogelijk in te zetten is door te oefenen. Je maakt een programma niet zomaar ‘kapot’, dus ga lekker aan de slag. Er bestaan vele applicaties en extensies binnen Office 365. Voor elke taak is er wel iets wat je leven makkelijker maakt, waardoor je meer tijd overhoudt om met collega’s bij te praten. Win-win.

Zo helpt Microft Project je om een onderzoek in goede banen te leiden, geeft Yammer je de mogelijkheid om in grotere bedrijfstructuren de rode draad te bewaren en helpt Visio je om gegevens te visualiseren. Ontdek welke tools Microsoft allemaal tot zijn beschikking heeft en volg de gratis trainingen voor een snelle start! Kleine tijdsinvestering, groot resultaat.

5. Praktische technische ondersteuning

Waarschijnlijk zit jij al lang niet meer aan de keukentafel op een ergonomisch onvriendelijke stoel. Naast de benodigdheden voor een goede werkhouding, heb je ook kwalitatieve technische ondersteuning nodig. Denk aan een fijne muis, degelijk gevormd toetsenbord en stevige schermstandaard om die houding nog meer te onderschrijven. Daarnaast kan een camera, goed geplaatste microfoon en comfortabele koptelefoon duidelijke communicatie faciliteren. Binnen je technische omgeving kan je ook bewuste keuzes maken. Zo kan je tijdens een Teams gesprek rekening houden met je achtergrond en bepaalt je profielfoto de eerste indruk bij je gesprekspartner.

Heb je vragen over de in dit artikel besproken onderwerpen?

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven