<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Projecten

Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo

Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico’s te vergroten.

Het event was een groot succes en de medewerkers van Bruns waren zeer betrokken en geïnteresseerd. We hebben verschillende scenario’s gesimuleerd waarbij hackers proberen toegang te krijgen tot het netwerk van een bedrijf. De deelnemers waren onder de indruk van de snelheid waarmee hackers toegang kunnen krijgen tot een netwerk en hoe gemakkelijk het soms kan zijn om misleid te worden of achterhaalde wachtwoorden te gebruiken.

Hackers en hun technieken

Eén van de hack-technieken die gedemonstreerd werd, was spear-phishing. Dit is een vorm van phishing waarbij de hacker een specifieke persoon of organisatie als doelwit heeft en de aanval heel precies daarop afstemt. De demonstratie liet zien hoe gemakkelijk je slachtoffer kan worden van een aanval als je niet op de hoogte bent van de trucs die hackers gebruiken.

Hack-demo libra ICT

Leren door te ervaren

Tijdens de Hack-demo hebben we laten zien hoe medewerkers zich tegen externe dreigingen kunnen wapenen en dat het nemen van adequate beveiligingsmaatregelen écht helpt. Deelnemers hebben geleerd hoe belangrijk het is om regelmatig wachtwoorden te wijzigen en om beveiligingsmaatregelen, zoals twee-factorauthenticatie, te gebruiken.

Ook een Hack-demo voor jouw organisatie?

Al met al was het event een geweldige manier om de medewerkers van het bedrijf bewuster te maken van de cyber risico’s waarmee ze te maken kunnen hebben. Als jij ook geïnteresseerd bent in het organiseren van een Hack-demo voor jouw medewerkers, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij staan graag voor je klaar om je te helpen de bewustwording van jouw medewerkers over cyber risico’s te vergroten en om hen te laten zien hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Onze Stefan reist deze zomer naar Kenia! Al een jaar is Stefan de reis aan het voorbereiden. Plannen maken, apparaten en onderdelen verzamelen, transport van alle goederen organiseren... Het was een flinke klus, maar de nieuwe ervaring en kwalitatieve verbetering van het onderwijs die de kinderen op een school in Kenia gaan krijgen, daar gaat Stefan voor.
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Scroll naar boven