Laat je de kaas niet van het brood hacken
Nieuws

Laat je de kaas niet van het brood hacken

Het was een gek gezicht… de kaasschappen in de supermarkt waren in de afgelopen week leeg. De oorzaak: een hack bij een transportbedrijf. Het ging om ransomware, oftewel gijzelsoftware. Deze software blokkeert je computer of versleutelt je bestanden en werkt als chantagemiddel. Pas als je losgeld betaalt, zou je weer toegang krijgen tot je eigen systeem of data. Geen garantie.

ICT is de ruggengraat van elk bedrijf. De functionaliteit van je infrastructuur heeft veel impact in en tot ver buiten je organisatie. Deze week zagen we hoe een hack je kan raken tot op je bord.

Opeens kon het bedrijf geen digitale orders meer ontvangen. Producten vinden in een gigantisch magazijn zonder aanwijzingen vanuit het systeem was vrijwel onmogelijk. Met de hand transporten plannen voor honderden voertuigen is onbegonnen werk. Gevolg: geen nieuwe orders, geen producttransport en lege schappen in de winkels. Digitale systemen zijn een belangrijke factor in al onze dagelijkse werkzaamheden.

Wat kunnen we leren uit deze ransomeware-aanval? Waarborg continuïteit in je bedrijf door:

1. De ICT-beveiliging up-to-date te houden met de behoeften en groei van je organisatie.

De beste opzet van je cyber security is compleet afhankelijk van het aantal medewerkers, de hoeveelheid data die je verwerkt en de aard van de werkzaamheden. Een accuraat bedrijfsprofiel maakt het mogelijk om het security systeem daar naadloos op aan te sluiten.

2. Security updates van besturingssystemen, applicatiesoftware en firewalls direct uit te voeren.

Door updates direct op te volgen, werkt je software altijd op het optimale vermogen en kunnen verouderde elementen geen risico vormen in je infrastructuur.

3. Back-ups van je data ‘buiten de deur’ van je eigen bedrijf te bewaren.

Plaats een kopie van je data naar een datacentrum. Daar kan de hacker niet bij. Hiermee verzeker je dat die back-up niet aangetast raakt wanneer je systeem toch besmet raakt met ransomware.

4. Regelmatig in gesprek te gaan met jouw ICT-experts.

Libra specialisten zitten bovenop de actualiteiten, geven toekomstbestendig advies en werken daardoor preventief. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

5. Je medewerkers/collega’s goed op te leiden in bewustzijn over cyber security.

Meld je aan voor onze security awareness kennissessie: Bart praat je bij in maar één uur.

Security awareness kennissessie
geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven