Van ETO naar CTO: de toekomst van engineering in de maakindustrie
08
dec 2022
Inspiratie

Van ETO naar CTO: de toekomst van engineering in de maakindustrie

Speciaal voor onze klanten in de maakindustrie organiseert Libra ICT een inspiratie event! Dit event is opgesteld in samenwerking met Willem Swinkels.

Van ETO naar CTO

CTO kan vervanging bieden voor het het bekende ETO, Enigineer To Order. In de maakindustrie is ETO de standaard. Elk product, onderdeel en machine van een order wordt opnieuw gespecificeerd, ontwikkeld, en geproduceerd. In de praktijk levert dit een lang proces op. Het maken van offertes, de ontwikkeling en het produceren kost veel tijd en geld. Vaak met het gevolg dat deadlines verzet moeten worden. De vraag naar maatwerk wordt steeds complexer en klanten vragen om een snelle reactietijd.

Wat is CTO?

CTO, Configure To Order, betekent ‘configureren op bestelling’. CTO is een orderproces voor producten, waarbij je een nieuwe klantbestelling kan samenstellen en assembleren uit bestaande bouwstenen. Een klant stelt dus een product samen dat voldoet aan zijn of haar specifieke wensen door het kiezen van bestaande modules en opties. Deze manier van produceren zorgt ervoor dat er geen engineering meer plaatsvindt in het orderproces! Klanten kunnen in een online configurator een eindproduct samenstellen uit bestaande modules en zien automatisch een offerte en preview van de mogelijkheden.

Werkt jouw organisatie met een ETO aanpak? Meld je dan aan voor dit event! Willem Swinkels neemt je mee in de details en voordelen van de CTO methode. Uiteraard is er ook veel ruimte om je vragen te stellen. Hierna weet je wat CTO kan opleveren voor jouw onderneming!

Programma:

15:00
Ontvangst
17:00
Afsluiting
geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven