Security Awareness
16
mrt 2023
Kennissessie

Security Awareness

Hoe bewust ben jij je van jouw beveiliging?

Natuurlijk neem je alle technische maatregelingen om jouw bedrijf te beschermen tegen externe dreigingen. Een goede virus- en malwarescanner kan al veel voorkomen! Helaas verschijnen er door de snelle ontwikkelingen dagelijks nieuwe slinkse vormen van malware die niet herkend worden door jouw digitale beveiligingssysteem.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een medewerker hoeft maar op een verkeerde bijlage in een phishing e-mail te klikken of een besmette usb-stick in zijn computer te steken om met malware geïnfecteerd te raken. Vervolgens kan zo’n kwaadaardig programmaatje ongemerkt zijn gang gaan en bijvoorbeeld toetsaanslagen of andere gevoelige informatie doorspelen aan cybercriminelen. 

Er is dus meer nodig dan een kwalitatieve virusscanner om te zorgen dat jouw bedrijf correct beveiligd is. Zonder een goede bewustwording bij jou en je medewerkers loop je nog steeds een verhoogd risico op datalekken.

Maar hoe creëer je deze bewustwording?

Security Awareness – kennissessie

Libra ICT organiseert interactieve workshops waarin we je meenemen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale dreigingen en laten je zien op welke risico’s jij en je team alert moet zijn.

Een slimme stap om medewerkers actief te betrekken bij het weerbaar maken van je organisatie.

  • De sessie wordt begeleid door Bart Veldhuis
  • Kosten per persoon: €100

  Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze sessie, wees dus snel. 

  Programma:

  09:00
  Ontvangst bij Libra ICT
  09:05
  Interactieve sessie
  10:30
  Afsluiting

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
  NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
  De NIS2-directive is een Europese richtlijn om de cybersecurity in heel Europa te verbeteren. Dat betekent dat mkb-bedrijven hun cybersecurity binnen afzienbare tijd op orde…
  Terugblik op een succesvol security evenement
  Terugblik op een succesvol security evenement
  Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.
  <strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
  Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
  Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
  <strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
  Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
  Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
  5 technische thuiswerktips
  5 technische thuiswerktips
  Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
  Gigantische dreiging door Log4j
  Gigantische dreiging door Log4j
  Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
  Scroll naar boven