Cyber Security Challenge!
25
apr 2022
Wedstrijd

Cyber Security Challenge!

Klaar om je weerbaarheid tegen cybercrime te testen?! Gedurende de Anti-Crash Course organiseert Libra de Cyber Security Challenge! Dit is de ultieme beproeving om te leren in welke mate jouw bedrijf is opgewassen tegen de invloeden van cybercriminelen.  

Acht beproevingen 

Tijdens deze wedstrijd ondergaan jij en je collega’s 8 beproevingen. Elke beproeving raakt een ander aspect binnen de cybercriminaliteit. Cybercriminelen zijn creatief en zetten hun acties breed uit. De slinkse aanvallen worden met de dag onvoorspelbaarder en moeilijker te herkennen. Van geautomatiseerde aanvallen op apparatuur tot specifiek gerichte manipulatie van medewerkers. We hebben ondertussen al veel trucs gezien. Tijdens de Cyber Security Challenge gaan wij op acht manieren proberen om jouw netwerk ‘binnen te komen’ en testen we je bedrijf op zwakheden. Net als een cybercrimineel gaan we wat grenzen proberen op te zoeken en wellicht hier zelfs overheen.  

Klinkt spannend?

Misschien zelfs wel risicovol… Geen zorgen, we gaan ethisch te werk en brengen geen schade toe. Onze insteek is puur van educatieve aard en een schandpaal komt er niet aan te pas. Het doel van deze Cyber Security Challenge is dat jij en je collega’s op een veilige manier in aanraking komen met dubieuze situaties uit de ‘echte’ wereld en een inzicht krijgen in jullie weerbaarheid tegen de aanvallen van criminelen. En wat heb je nou liever, een wake-up call door jouw vertrouwde ICT beheerder of de harde les van een echte hack-aanval? 

We houden het graag leuk en leerzaam!  

Aan de Cyber Security Challenge doen meerdere bedrijven tegelijk mee. De beproevingen van de Challenge zijn verspreid over 12 weken en op meerdere momenten delen we de tussenstanden met deelnemers. De resultaten van jouw bedrijf worden enkel naar jou teruggekoppeld. Ook worden ze voor de ranking meegenomen, maar zonder vermelding van naam. De winnaar van de Cyber Security Challenge wint een super prijs waar je zeker om wil strijden!

Veiligheid voorop

Om je deelname aan de Cyber Security Challenge op een veilige en vertrouwde manier voort te zetten, bespreken en ondertekenen we graag vooraf een verklaring. Door deze verklaring zijn beide partijen (Libra en jouw bedrijf) compleet op de hoogte van verantwoordelijkheden.

Meld je aan voor de Challenge:

Programma:

09:00
Start Cyber Security Challenge
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Digitaal onderwijs op school in Kenia
Onze Stefan reist deze zomer naar Kenia! Al een jaar is Stefan de reis aan het voorbereiden. Plannen maken, apparaten en onderdelen verzamelen, transport van alle goederen organiseren... Het was een flinke klus, maar de nieuwe ervaring en kwalitatieve verbetering van het onderwijs die de kinderen op een school in Kenia gaan krijgen, daar gaat Stefan voor.
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:
Scroll naar top