Veilig, snel en overal werken met VDI
Blog

Veilig, snel en overal werken met VDI

VDI is een innovatie in opmars en een geweldig geschikt systeem voor onze veranderende manier van werken. In eerdere blogs hebben we ‘het nieuwe werken’ als onderwerp al vaker besproken. VDI is een oplossing waarmee je veilig, snel en overal kan werken. Een interessant perspectief op nieuwe remote werkvormen! In dit artikel maken we kennis met VDI en op welke manier deze technologie je bedrijf digitaal versterkt.

VDI - Virtual Desktop Infrastructure

Wat is VDI?

VDI is een Virtual Desktop Infrastructure. Met VDI wordt het besturingssyteem van de gebruiker verplaatst van het lokale werkstation naar het datacenter. Daar wordt het desktop besturingssysteem ondergebracht binnen een virtuele infrastructuur. Deze virtuele infrastructuur wordt dan gehost door middel van een oplossing als bijvoorbeeld VMware. Met andere woorden, de gehele inhoud van je digitale werkplek staat dan op een server. Denk hierbij aan software, data en bestanden, maar óók alle hardware capaciteit die je nodig hebt voor jouw dagelijkse werkzaamheden. De server draagt alle kracht die de gebruiker nodig heeft. Elke gebruiker binnen een bedrijf krijgt een eigen virtuele pc met eigen besturingssysteem op de server toegewezen. Je logt via een lokaal werkstation in op afstand. Wat er gepresenteerd wordt op je beeldscherm is dus op een andere locatie (het datacenter) gehost.

Is VDI dan hetzelfde als een Terminal server? Nee, beter gezegd is VDI verder geëvolueerd ten opzichte van een Terminal server. VDI zorgt door middel van isolatie van de virtuele infrastructuur ervoor dat elke gebruiker een aparte inlog en operating system heeft.

Je bedrijf digitaal versterkt met VDI

VDI bestaat al langer, maar is pas recent een stuk betaalbaarder en razendsnel geworden. Ook voor MKB’s! VDI brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Onder andere mobiliteit in gebruik, toegankelijkheid, flexibiliteit en verbeterde digitale beveiliging.

  • Remote Access: VDI gebruikers kunnen connectie maken met hun virtuele werkplek vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. Je kan dus ten allen tijden bij je bestanden en software en je bent niet afhankelijk van de technische specificaties en capaciteit van je workstation. Een goede basis voor ‘het nieuwe werken’!
  • Kostenbesparend: Omdat de server alle kracht draagt die je nodig hebt om de software te kunnen draaien, zijn de hardware vereisten voor je het apparaat waarop je remote werkt vele malen kleiner. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot hun virtuele desktops vanaf oudere apparaten, thin clients of zelfs tablets, waardoor je minder nieuwe en dure hardware hoeft aan te schaffen.
  • Cyber Security: In een VDI omgeving bevindt de data zich op de server en niet op je endpoint device (computer of laptop). Wanneer je device wordt gestolen of aangetast raakt door cybercriminaliteit komt de veiligheid van je data niet in gevaar. Het endpoint device is immers ‘leeg’.
  • Gecentraliseerd systeembeheer: Bij veranderingen en updates in de ICT infrastructuur van je bedrijf hoeft niet elk endpoint device afzonderlijk door een updateproces te gaan. Met het VDI systeem kunnen alle betreffende desktops/werkomgevingen in één keer dezelfde patch, update of configuratie verkrijgen.
  • Snelheid: Grotere bestanden via het internet van en naar je device transporteren kost tijd, maar met VDI is dit verleden tijd. Alle data blijft op de servers!
  • Continuïteit en uptime bij storing: VDI werkt met meerdere servers tegelijk en overlappend. Wanneer een van de servers problemen mocht ondervinden, vangen de overige servers de capaciteit op en blijven de desktops toegankelijk.

VDI voor jouw organisatie

Ben je benieuwd op welke manier VDI je bedrijf kan versterken? Binnenkort organiseren Jan-Willem en Bart een inspirerende online infosessie waarin ze je alles vertellen over de mogelijkheden van VDI. Schrijf je snel in!

Liever persoonlijk advies?

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven