Terugblik op een succesvol security evenement
Blog

Terugblik op een succesvol security evenement

Op 10 maart hebben we veel geïnteresseerde deelnemers mogen verwelkomen tijdens ons cybersecurity event bij FC Eindhoven. Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.

Na een welkomstwoord begon Natalie Suarez haar lezing. Natalie heeft al meer dan 25 jaar ervaring in cybersecurity. Ze levert beveiligingsoplossingen aan zowel de private als publieke sector, inclusief IT-oplossingsproviders, Fortune top 100 bedrijven, het Unite states Department of Defense (DoD) en andere overheidsinstanties. Ze is expert in Cybersecurity, Cyber Risk management en education.

In haar lezing nam Natalie deelnemers mee in een verhaal over cyberdreigingen waarmee organisaties wereldwijd worden geconfronteerd. Ze gaf concrete voorbeelden van de tactieken en methoden die cybercriminelen gebruiken. Het doel van cybercriminelen is om gevoelige bedrijfsinformatie te stelen en bedrijfsprocessen te verstoren. Natalie benadrukte dat élke organisatie doelwit kan zijn van cyberaanvallen. Het is dus van groot belang dat elk bedrijf zich actief wapent tegen deze dreigingen en bewustzijn creëert bij medewerkers.

Natuurlijk zijn er oplossingen tegen deze criminele activiteiten en kan je zelf doelgerichte stappen ondernemen om je bedrijf te beschermen. Twee effectieve mogelijkheden zijn het inzetten van een SIEM/SOC oplossing en het laten uitvoeren van een security assessment:

Security assessment

Een cybersecurity assessment is een uitgebreide analyse van de beveiligingsrisico’s van een organisatie. Deze analyse geeft je een waardevol inzicht in de status van je bedrijfssecurity. Het doel van een assessment is om de huidige beveiligingsmaatregelen van de organisatie te beoordelen en aanbevelingen te doen voor verbetering. Dit kan helpen om mogelijke kwetsbaarheden op te sporen en op te lossen, zodat de organisatie beter beveiligd is tegen mogelijke cyberaanvallen.

SIEM/SOC

SIEM/SOC staat voor Security Information and Event Management en Security Operations Center. Het stelt je in staat om de beveiliging van je bedrijf real-time te monitoren en proactief te handelen bij mogelijke dreigingen.

Deze lezing heeft het een en ander losgemaakt en deelnemers hebben nieuwe inzichten gekregen over het belang van goede cybersecurity.

Om te ontspannen en na te praten volgden een borrel en het diner. We hebben genoten van het gezelschap en de heerlijke gerechten. Als kers op de taart natuurlijk de topwedstrijd van FC Eindhoven tegen Jong AJAX: een bulderende overwinning van 5:1! Je kan hier de highlights van de wedstrijd nog even terugkijken:

Samenvatting FC Eindhoven – Jong Ajax (10-03-2023)

We organiseren regelmatig evenementen rondom belangrijke pijlers die de brug leggen tussen ICT en bedrijfsvoering. We ontvangen je graag bij onze volgende events!

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven