Terugblik op een succesvol security evenement
Blog

Terugblik op een succesvol security evenement

Op 10 maart hebben we veel geïnteresseerde deelnemers mogen verwelkomen tijdens ons cybersecurity event bij FC Eindhoven. Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.

Na een welkomstwoord begon Natalie Suarez haar lezing. Natalie heeft al meer dan 25 jaar ervaring in cybersecurity. Ze levert beveiligingsoplossingen aan zowel de private als publieke sector, inclusief IT-oplossingsproviders, Fortune top 100 bedrijven, het Unite states Department of Defense (DoD) en andere overheidsinstanties. Ze is expert in Cybersecurity, Cyber Risk management en education.

In haar lezing nam Natalie deelnemers mee in een verhaal over cyberdreigingen waarmee organisaties wereldwijd worden geconfronteerd. Ze gaf concrete voorbeelden van de tactieken en methoden die cybercriminelen gebruiken. Het doel van cybercriminelen is om gevoelige bedrijfsinformatie te stelen en bedrijfsprocessen te verstoren. Natalie benadrukte dat élke organisatie doelwit kan zijn van cyberaanvallen. Het is dus van groot belang dat elk bedrijf zich actief wapent tegen deze dreigingen en bewustzijn creëert bij medewerkers.

Natuurlijk zijn er oplossingen tegen deze criminele activiteiten en kan je zelf doelgerichte stappen ondernemen om je bedrijf te beschermen. Twee effectieve mogelijkheden zijn het inzetten van een SIEM/SOC oplossing en het laten uitvoeren van een security assessment:

Security assessment

Een cybersecurity assessment is een uitgebreide analyse van de beveiligingsrisico’s van een organisatie. Deze analyse geeft je een waardevol inzicht in de status van je bedrijfssecurity. Het doel van een assessment is om de huidige beveiligingsmaatregelen van de organisatie te beoordelen en aanbevelingen te doen voor verbetering. Dit kan helpen om mogelijke kwetsbaarheden op te sporen en op te lossen, zodat de organisatie beter beveiligd is tegen mogelijke cyberaanvallen.

SIEM/SOC

SIEM/SOC staat voor Security Information and Event Management en Security Operations Center. Het stelt je in staat om de beveiliging van je bedrijf real-time te monitoren en proactief te handelen bij mogelijke dreigingen.

Deze lezing heeft het een en ander losgemaakt en deelnemers hebben nieuwe inzichten gekregen over het belang van goede cybersecurity.

Om te ontspannen en na te praten volgden een borrel en het diner. We hebben genoten van het gezelschap en de heerlijke gerechten. Als kers op de taart natuurlijk de topwedstrijd van FC Eindhoven tegen Jong AJAX: een bulderende overwinning van 5:1! Je kan hier de highlights van de wedstrijd nog even terugkijken:

Samenvatting FC Eindhoven – Jong Ajax (10-03-2023)

We organiseren regelmatig evenementen rondom belangrijke pijlers die de brug leggen tussen ICT en bedrijfsvoering. We ontvangen je graag bij onze volgende events!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
NIS2-richtlijn: Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
De NIS2-directive is een Europese richtlijn om de cybersecurity in heel Europa te verbeteren. Dat betekent dat mkb-bedrijven hun cybersecurity binnen afzienbare tijd op orde…
Terugblik op een succesvol security evenement
Terugblik op een succesvol security evenement
Bewustzijn is een groot deel van cybersecurity, daarom vinden we het bij Libra belangrijk om onze klanten meer inzicht te geven in actuele cyberdreigingen.
<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Scroll naar boven