<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Blog

Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 

Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op lange termijn verzamel je als bedrijf een grote hoeveelheid bestanden en gegevens. Van spreadsheets tot alle content voor een website, al deze data heeft een betrouwbare vorm van opslag en back-up nodig. Niet al je bedrijfsdata hoeft overal en op elk moment beschikbaar te zijn. In dat geval is tape back-up een betrouwbare en duurzame aanvulling op je Cloud opslag! 

Wat is tape back-up? 

Tape back-up is een manier om gegevens op te slaan die gebruik maakt van fysieke tapes. Denk jij nu ook meteen aan die oldschool diskettes of cassettebandjes van vroeger? Dat is niet gek! De techniek van tape back-up is al bijna 100 jaar oud. Hoewel de essentie gebaseerd is op hetzelfde principe, praten we in dit artikel over speciale tapes met een hoge capaciteit die wel 45 terabyte aan data kwijt kunnen. Het is een technologie die wordt gebruikt voor het bewaren van grote hoeveelheden data die niet continu tot je beschikking hoeven te staan. Denk aan een back-up of bestanden die volgens regelgeving een aantal jaar bewaard moeten blijven. Het bewaren van data door middel van tape back-up is een goede aanvulling op je dataopslag in de Cloud.  

De voordelen van tape back-up: 

1. Maximale bescherming tegen cyberaanvallen

Het is een betrouwbare en veilige manier om gegevens op te slaan. Tape storage is een offline opslagmedium en de tapes zijn fysieke objecten zonder internetconnectie. Externe risico’s en  cyberaanvallen op je ICT-infrastructuur hebben dus geen mogelijkheid om je tape back-up te raken of beschadigen. In het geval van een ransomware infectie, kan er vanuit de tape back-up een onbeschadigde back-up van je data worden teruggeplaatst.  

2. Kosteneffectief en energiebesparend 

Tape storage is een zeer kosteneffectieve manier om gegevens op te slaan. Ten eerste is tape back-up goedkoper per gigabyte aan opgeslagen data dan alternatieven. Ten tweede kost deze offline manier van dataopslag ook nog eens minder energie. Doordat je eigenlijk maar één keer je gegevens op de tapes zet en ze daarna in een speciale opslagkast bewaart, gebruiken ze alleen stroom op het moment van schrijven. Hierdoor is tape back-up niet alleen duurzamer maar ook een stuk goedkoper op de lange termijn. Een geschikte optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke manier om grote hoeveelheden data op te slaan. 

3. Langdurige opslag

De gemiddelde levensduur van een traditionele datacenter schijf is ongeveer acht jaar. Dat is een stuk korter dan een storage tape, die wel een levensduur van 30 jaar kan bereiken!

4. Flexibiliteit

Tot slot behoud je met dataopslag op tapes je flexibiliteit. Tape storage media kunnen gemakkelijk worden verplaatst en bewaard. Je kiest je eigen vaste off-site opslagfaciliteit of zelfs meerdere locaties die voldoen aan de eisen van jouw organisatie. 

Ook iets voor jou?

Tape back-up een betrouwbare, veilige en duurzame aanvulling op je Cloud opslag. Behoefte aan advies over de opslag van jouw bedrijfsdata? Of nieuwsgierig of jouw organisatie geld kan besparen met deze offline techniek?  

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Datacenter Libra verhuist naar Dataplace!
Een duurzame stap! Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kunnen we onze klanten aanvullende diensten bieden. Achter de schermen is dit dus een interessante ontwikkeling, maar als klant van Libra merk je er weinig van. Je krijgt hooguit te maken met de volgende 5 voordelen:
Scroll naar boven