<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Blog

Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 

Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op lange termijn verzamel je als bedrijf een grote hoeveelheid bestanden en gegevens. Van spreadsheets tot alle content voor een website, al deze data heeft een betrouwbare vorm van opslag en back-up nodig. Niet al je bedrijfsdata hoeft overal en op elk moment beschikbaar te zijn. In dat geval is tape back-up een betrouwbare en duurzame aanvulling op je Cloud opslag! 

Wat is tape back-up? 

Tape back-up is een manier om gegevens op te slaan die gebruik maakt van fysieke tapes. Denk jij nu ook meteen aan die oldschool diskettes of cassettebandjes van vroeger? Dat is niet gek! De techniek van tape back-up is al bijna 100 jaar oud. Hoewel de essentie gebaseerd is op hetzelfde principe, praten we in dit artikel over speciale tapes met een hoge capaciteit die wel 45 terabyte aan data kwijt kunnen. Het is een technologie die wordt gebruikt voor het bewaren van grote hoeveelheden data die niet continu tot je beschikking hoeven te staan. Denk aan een back-up of bestanden die volgens regelgeving een aantal jaar bewaard moeten blijven. Het bewaren van data door middel van tape back-up is een goede aanvulling op je dataopslag in de Cloud.  

De voordelen van tape back-up: 

1. Maximale bescherming tegen cyberaanvallen

Het is een betrouwbare en veilige manier om gegevens op te slaan. Tape storage is een offline opslagmedium en de tapes zijn fysieke objecten zonder internetconnectie. Externe risico’s en  cyberaanvallen op je ICT-infrastructuur hebben dus geen mogelijkheid om je tape back-up te raken of beschadigen. In het geval van een ransomware infectie, kan er vanuit de tape back-up een onbeschadigde back-up van je data worden teruggeplaatst.  

2. Kosteneffectief en energiebesparend 

Tape storage is een zeer kosteneffectieve manier om gegevens op te slaan. Ten eerste is tape back-up goedkoper per gigabyte aan opgeslagen data dan alternatieven. Ten tweede kost deze offline manier van dataopslag ook nog eens minder energie. Doordat je eigenlijk maar één keer je gegevens op de tapes zet en ze daarna in een speciale opslagkast bewaart, gebruiken ze alleen stroom op het moment van schrijven. Hierdoor is tape back-up niet alleen duurzamer maar ook een stuk goedkoper op de lange termijn. Een geschikte optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke manier om grote hoeveelheden data op te slaan. 

3. Langdurige opslag

De gemiddelde levensduur van een traditionele datacenter schijf is ongeveer acht jaar. Dat is een stuk korter dan een storage tape, die wel een levensduur van 30 jaar kan bereiken!

4. Flexibiliteit

Tot slot behoud je met dataopslag op tapes je flexibiliteit. Tape storage media kunnen gemakkelijk worden verplaatst en bewaard. Je kiest je eigen vaste off-site opslagfaciliteit of zelfs meerdere locaties die voldoen aan de eisen van jouw organisatie. 

Ook iets voor jou?

Tape back-up een betrouwbare, veilige en duurzame aanvulling op je Cloud opslag. Behoefte aan advies over de opslag van jouw bedrijfsdata? Of nieuwsgierig of jouw organisatie geld kan besparen met deze offline techniek?  

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven