Passwordless inloggen: een veilig en eenvoudig alternatief
Blog

Passwordless inloggen: een veilig en eenvoudig alternatief

Iedereen kent het wel, je bent je wachtwoord vergeten en moet even snel een nieuw wachtwoord instellen om weer toegang te krijgen tot je account. Het mag niet, maar soms kiest men dan voor een wachtwoord dat makkelijk te raden is en dat kan gevaarlijk zijn.

Het traditionele inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord vormt meer en meer een risico voor identiteit en data-diefstal en kan ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Om het kraken van een wachtwoord te voorkomen, zijn er nieuwe manieren van inloggen en authenticatie nodig. Vroeger was het standaard om je wachtwoord elke 90 dagen te wijzigen, maar inmiddels is deze strategie in sommige omstandigheden achterhaald. Zo min mogelijk je wachtwoord wijzigen kan een strategie worden. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor passwordless inloggen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden en kun je veilig en gemakkelijk inloggen op al je accounts.

Wat is passwordless inloggen?

passwordless inloggen is een methode van authenticatie die geen wachtwoord vereist. In plaats daarvan gebruikt je andere methoden om te bepalen of een gebruiker toegang mag krijgen tot een bepaald account. Denk aan de securitytactieken die we kennen van Multifactorauthenticatie (MFA). Dit kan bijvoorbeeld met biometrische gegevens zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning, hardware-tokens en sms-codes. Hierdoor hoef je niet ál die wachtwoorden te onthouden en krijg je op een veiligere manier toegang tot je accounts.

Wat zijn de voordelen van passwordless inloggen?

Verbeterde beveiliging
Het gebruik van wachtwoorden als enige methode van authenticatie maakt het gemakkelijk voor hackers om toegang te krijgen tot online accounts. passwordless inloggen biedt een extra beveiligingslaag (MFA), waardoor het moeilijker wordt voor kwaadwillende personen om toegang te krijgen tot je account.

Flexibiliteit en schaalbaarheid
Het biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid dan traditionele wachtwoordauthenticatie. Het is eenvoudiger om passwordless inloggen in te zetten in verschillende omgevingen. Daarnaast kan de wijze van authenticatie zo worden aangepast dat het aansluit op de behoeften van jouw organisatie.

Verbeterde gebruikerservaring
Je hoeft geen ingewikkelde wachtwoorden meer te onthouden en deze iedere 90 dagen te wijzigen. Dit zorgt ervoor dat je altijd makkelijk en snel toegang krijgt tot je programma’s en accounts.

Hoe werkt het:

Onder andere Windows Hello for Business kan worden gebruikt als een passwordless authenticatiemethode voor verschillende zakelijke applicaties. De applicatie maakt gebruik van biometrische gegevens om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Ook kan je in Windows Hello instellen dat er een pincode vereist is als extra beveiligingslaag. Windows Hello for Business ondersteunt ook andere authenticatiemethoden, zoals smartcards en FIDO2-beveiligingssleutels. Het is een veilige en gemakkelijke manier om passwordless inloggen in te zetten in een bedrijfsomgeving.

Kies voor passwordless inloggen en maak je geen zorgen meer over het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden. Verbeter je beveiliging en gebruikerservaring, terwijl je profiteert van meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Wil jij weten wat passwordless inloggen kan betekenen voor jou organisatie?

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven