De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!
Blog

De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!

De nieuwe AVG een storm in een glas water? Niets is minder waar. Er is geen enkel bedrijf dat niét aan de slag moet met deze zogeheten nieuwe privacywet, die per 25 mei 2018 van toepassing is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Iedereen werkt in meer of mindere mate met persoonsgegevens, of het nu gaat om de personeelsadministratie of om e-mailadressen voor marketingdoeleinden. Dat betekent dus ook dat iedereen met de nieuwe AVG te maken krijgt. Wanneer je immers je datastromen niet inzichtelijk hebt binnen je bedrijf, kun je je gegevensverwerking niet verantwoorden. In het geval van een datalek kan dan niet worden aangetoond wat er is gestolen of gehackt en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Niemand wil dat zijn of haar persoonsgegevens, die in goed vertrouwen aan een organisatie zijn overhandigd, op straat komen te liggen. Het borgen en beveiligen van persoonsgegevens wordt dus belangrijker dan ooit.

Kortom: om op 25 mei klaar te zijn voor de AVG moet iedereen de tien stappen doorlopen die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft opgesteld om bedrijven op weg te helpen.

Orde in de chaos

Wij begrijpen dat dat tijd kost en dat je door de overdaad aan informatie zo nu en dan door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom verzorgen wij uitgebreide informatiesessies waarin we je letterlijk alles vertellen wat je moet weten. We scheppen orde in de ‘chaos’ en zorgen voor een overzichtelijke weergave van de do’s en don’ts. Vergelijk de sessies met het opruimen van een rommelig bureau: eerst veeg je alle spullen aan de kant, om ze vervolgens rustig stuk voor stuk te ordenen. Een greep uit de reacties van deelnemers aan onze ontbijtsessies:

“Voor veel mensen, inclusief wijzelf, is dit lastige materie waar je je verplicht in moet verdiepen. Door dit in ‘Jip-en-Janneke-taal’ aan ons uit te leggen aan de hand van duidelijke voorbeelden, zijn we veel wijzer geworden”

“Knap hoe je zoveel informatie in een snel tempo en toch behapbaar over kunt brengen. Zeker over vaak taaie materie als wetgeving.”

Voor ondernemingen die geheel ontzorgd willen worden, bieden we sinds kort ook dienstverlening aan om het aanlooptraject naar de AVG van bedrijven over te nemen. Wij doorlopen dan de tien stappen vóór jou, zodat jij je weer bezig kunt houden met je core business.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<strong>Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag</strong> 
Tape back-up: een veilige aanvulling op je Cloud opslag 
Dataopslag is een belangrijk onderdeel van je ICT-infrastructuur. Het maakt niet uit hoe groot of klein de digitale voetafdruk van je organisatie nu is, op…
<strong>Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo</strong>
Bruns wapent zich tegen phishing met hack-demo
Vorige week hebben we voor een van onze klanten een cyber security event georganiseerd in samenwerking met SecDesk. Een Hack-demonstratie. Het doel van dit event was om de medewerkers van het bedrijf Bruns meer inzicht te geven in de wereld van hackers en cyber risico’s, en om de bewustwording van de medewerkers over cyber risico's te vergroten.
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Belangrijke wijziging Microsoft 365 licenties
Vanaf 1 maart 2022 gaat Microsoft over naar een nieuw licentiemodel. Dit geldt voor alle 365 producten. Regel je licenties voor 25 februari en bespaar!
5 technische thuiswerktips
5 technische thuiswerktips
Ben jij al helemaal thuis in effectief thuiswerken? Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee! De voorspelling is dat ook na de pandemie er een hybride vorm van remote en op locatie werken in stand zal blijven. Wij delen onze top technische thuiswerktips!
Gigantische dreiging door Log4j
Gigantische dreiging door Log4j
Log4j? Wat is dat? Waarom horen we er plotseling zo veel over? De IT wereld staat op z’n kop. De recente ontdekking van een significante zwakke schakel in een open-source library voor Java doet een wervelwind van stof opwaaien. De kans dat jouw ICT-omgeving wordt beïnvloed was zelden zo groot. We leggen het probleem van Log4j uit. 
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
Een SOC tegen cybercriminaliteit: snel, sneller, snelst
In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijkt menselijk handelen de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Een SOC geeft je een voorsprong in de tijdsdruk die vaak meespeelt wanneer hackers een ingang krijgen. Hoe meer tijd hackers hebben, hoe meer schade zij kunnen veroorzaken binnen je netwerk. Snel handelen is key.
Scroll naar boven