De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!
Blog

De nieuwe AVG – je moet nu aan de slag!

De nieuwe AVG een storm in een glas water? Niets is minder waar. Er is geen enkel bedrijf dat niét aan de slag moet met deze zogeheten nieuwe privacywet, die per 25 mei 2018 van toepassing is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Iedereen werkt in meer of mindere mate met persoonsgegevens, of het nu gaat om de personeelsadministratie of om e-mailadressen voor marketingdoeleinden. Dat betekent dus ook dat iedereen met de nieuwe AVG te maken krijgt. Wanneer je immers je datastromen niet inzichtelijk hebt binnen je bedrijf, kun je je gegevensverwerking niet verantwoorden. In het geval van een datalek kan dan niet worden aangetoond wat er is gestolen of gehackt en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Niemand wil dat zijn of haar persoonsgegevens, die in goed vertrouwen aan een organisatie zijn overhandigd, op straat komen te liggen. Het borgen en beveiligen van persoonsgegevens wordt dus belangrijker dan ooit.

Kortom: om op 25 mei klaar te zijn voor de AVG moet iedereen de tien stappen doorlopen die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft opgesteld om bedrijven op weg te helpen.

Orde in de chaos

Wij begrijpen dat dat tijd kost en dat je door de overdaad aan informatie zo nu en dan door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom verzorgen wij uitgebreide informatiesessies waarin we je letterlijk alles vertellen wat je moet weten. We scheppen orde in de ‘chaos’ en zorgen voor een overzichtelijke weergave van de do’s en don’ts. Vergelijk de sessies met het opruimen van een rommelig bureau: eerst veeg je alle spullen aan de kant, om ze vervolgens rustig stuk voor stuk te ordenen. Een greep uit de reacties van deelnemers aan onze ontbijtsessies:

“Voor veel mensen, inclusief wijzelf, is dit lastige materie waar je je verplicht in moet verdiepen. Door dit in ‘Jip-en-Janneke-taal’ aan ons uit te leggen aan de hand van duidelijke voorbeelden, zijn we veel wijzer geworden”

“Knap hoe je zoveel informatie in een snel tempo en toch behapbaar over kunt brengen. Zeker over vaak taaie materie als wetgeving.”

Voor ondernemingen die geheel ontzorgd willen worden, bieden we sinds kort ook dienstverlening aan om het aanlooptraject naar de AVG van bedrijven over te nemen. Wij doorlopen dan de tien stappen vóór jou, zodat jij je weer bezig kunt houden met je core business.

Meer weten?

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Groot nieuws! Libra ICT is klaar voor de volgende stap!
Nadat wij, Jan en Jeannine, meer dan 30 jaar in en aan ons bedrijf hebben gewerkt, hebben we, na een lang en zorgvuldig proces, besloten om onze aandelen in Libra over te dragen aan de Futureproof Group.
Inspiratie project Tilbox
Inspiratie project Tilbox
Libra ICT zorgt ervoor dat de IT-oplossingen van Tilbox probleemloos blijven werken. Inclusief het beheer van netwerken, apparatuur, softwarecompatibiliteit en gebruikerseisen. Onze experts waarborgen de stabiliteit en efficiëntie van de IT-systemen van Tilbox, evenals de implementatie van nieuwe veiligheidsmaatregelen.
Inspiratie project Ventilair
Inspiratie project Ventilair
Ventilair, gevestigd in Eersel, is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige ventilatieoplossingen. Met een diepgaand begrip van luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, biedt Ventilair een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in zowel residentiële als commerciële omgevingen.
Inspiratie project: Bax Metaal
Inspiratie project: Bax Metaal
Bax Metaal uit Bergeijk is een sterke en betrouwbare speler in de metaalbranche, leunend op de pijlers engineering, laseren, kanten, samenstelling, assemblage en finishing. Bax Metaal biedt klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Stilstaan is voor Bax Metaal geen optie, daarom blijven zij zich ontwikkelen op alle mogelijke gebieden. Techniek en kwaliteit vormen altijd hun uitgangspunt, dus ook als het neerkomt op hun ICT-infrastructuur.
Inspirerende klanten: Hendor
Inspirerende klanten: Hendor
Hendor uit Bladel, richt zich op de ontwikkeling en productie van industriële vloeistofbehandelingssystemen. Ze zijn gespecialiseerd in oplossingen voor de behandeling en circulatie van vloeistoffen, zoals chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen. Het doel van Hendor is om efficiënte en betrouwbare oplossingen te bieden voor de behandeling van vloeistoffen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Hendor heeft een team van experts in huis die klanten kunnen adviseren bij het selecteren en implementeren van de juiste systemen voor hun specifieke behoeften.
Inspirerende klanten: Roosen
Inspirerende klanten: Roosen
Roosen Industries uit Eersel is gespecialiseerd in mechatronica en precisie-engineering. Het high-tech bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen voor de ontwikkeling, fabricage en assemblage van mechatronische systemen en componenten. Deze oplossingen worden toegepast in bijvoorbeeld de voedselverwerkingsindustrie, in hightechsectoren, de medische wereld en de halfgeleiderindustrie. Roosen werkt met een ervaren team van engineers en vakmensen waardoor ze uitzonderlijk hoogwaardige diensten en producten kunnen leveren. W e zijn trots op onze inspirerende klanten, zoals @Roosen. Met onze op maat gemaakte ICT-oplossingen helpen we Roosen om hun machines 24x7 te laten draaien.
Scroll naar boven