Cybercriminelen een stap voor met EDR
Blog

Cybercriminelen een stap voor met EDR

Cyber Security is een groot onderwerp en voelt als een abstract begrip waar maar weinig grip op te krijgen is. En dat is niet gek! Het landschap van virussen, scams, malware, social hacking en andere slinkse digitale bedreigingen verandert continu. Cybercriminaliteit is een industrietak, die sterk groeiende is, waarbij 43% van alle Cyber-aanvallen gericht zijn op MKB ondernemers.  

Snelle ontwikkelingen van digitale dreigingen

Cybercriminaliteit is geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ meer. Hackers willen bedrijven zo veel mogelijk losgeld laten betalen. Soms hebben ze een lange tijd een doel in het vizier om gericht data te stelen of te gijzelen, maar vaak wordt er met hagel geschoten om zoveel mogelijk bedrijven te raken. Een bekend voorbeeld van het laatste is het ontfutselen van inloggegevens door te doen of er een vertrouwd document voor je klaar staat. Jaarlijks heeft gemiddeld één op de vijf MKB ondernemers te maken met een Cyber-aanval. Door de snelle ontwikkelingen van digitale dreigingen is het belangrijk dat de ingezette beschermingsmaatregelen ook weer snel van dergelijk kaliber zijn.  

Tot nu toe werkte elke pc-gebruiker met een virusscanner die bestaande en gemuteerde varianten van virussen en malware snel kon herkennen, uitschakelen en blokkeren. Door regelmatige essentiële updates via het netwerk kon deze virusscanner mogelijke dreigingen herkennen en waar nodig uitschakelen. Updates van deze scanners zijn gebaseerd op kennis over scams, virussen en malware die door eerdere cyber-aanvallen zijn verkregen. Hoewel de updates razendsnel na de eerste detectie van een nieuwe dreiging plaatsvinden, is dit altijd een reactie op iets wat al bekend is. Hierdoor worden 82% van alle Cyber-aanvallen niet ontdekt door deze traditionele virusscanners. 

Technologie die met je meedenkt

Waar cybercriminelen steeds meer doortrapt te werk gaan, ontwikkelen computer scientists steeds intelligentere systemen die daartegen opgewassen zijn. Libra ICT adviseert deze beveiligingsoplossing; de EDR (Endpoint Detection and Response) virusoplossing. Een EDR-systeem is gemaakt om geavanceerde Malware en cyberaanvallen te detecteren en hier actief op te reageren. Ze herkennen verdachte patronen en blokkeren deze. 

Cybercriminelen een stap voor met EDR

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een virusscanner en de EDR-beveiliging?

   Virusscanner EDR-beveiliging 
Houdt bekende virussen tegen. √ √ 
Maakt gebruik van ‘artificial intelligence’ om onbekende bedreigingen te detecteren en te voorkomen. √ 
Wanneer een bedreiging wordt gezien, wordt er vooraf, tijdens en achteraf bijgehouden wat het gevolg is geweest van deze aanval. De situatie kan worden teruggezet naar een moment vóór de infectie. √ 
Helpt bij ‘ransomware’ door het systeem terug te zetten naar de staat voordat de infectie plaats vond.  √ 
Slimmere technieken, waardoor traagheid voorkomen kan worden. √ 

Libra ICT adviseert dringend de EDR-beveiliging. In oktober gaan wij klanten met een traditionele virusscanner een speciaal aanbod doen om te upgraden naar het EDR-systeem, zodat jouw systeem nog beter beveiligd is tegen cybercriminaliteit.  

Wil je meteen overstappen naar het nieuwe EDR-systeem?

Neem contact op via info@libra.nl of bel naar +31 (0) 497-360036 voor meer informatie!

geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven