Aruba

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is een wereldwijd toonaangevende leverancier van netwerkoplossingen voor de volgende generatie voor ondernemingen van elke omvang. De onderneming levert IT-oplossingen die organisaties de mogelijkheid bieden om de nieuwste generatie mobiele gebruikers te bedienen die afhankelijk zijn van cloudgebaseerde zakelijke apps voor elk aspect van hun persoonlijke en zakelijke activiteiten.

Aruba

Aruba heeft een sterke focus op de toekomst en speelt daarom in op the Internet of Things (IoT). Dit is goed zichtbaar in de ClearPass functie op hun apparaten. Door IoT worden er steeds meer apparaten aangesloten op je netwerk. Denk aan smartwatches, beveiligingscamera’s en zelfs thermostaten. Het is heel lastig om te weten welke apparaten waar zijn aangesloten en hoe deze apparaten bij je netwerk zijn gekomen. Daarnaast hebben veel van dit soort apparaten een slechte beveiliging, wat een risico is voor je netwerk. Gelukkig is er de Aruba ClearPass. De ClearPass brengt alle apparaten in kaart en wijst, door artificial intelligence (AI), labels toe aan bepaalde apparaten op basis van specifieke kenmerken.

Pak bijvoorbeeld een beveiligingscamera, deze heeft de kenmerken dat het videobeelden produceert, input levert in de vorm van beeld en/of audio en toegang nodig heeft tot bepaalde delen van het netwerk. De AI van ClearPass analyseert dit, labelt het en geeft het op basis daarvan bepaalde rechten. Dit doet AI met alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk. De inzichten van AI worden geüpload naar de cloud en zo heb je dus altijd de nieuwste beveiliging. Eventuele kwaadaardige apparaten worden in quarantaine gezet zodat ze geen schade aan kunnen richten aan het netwerk.

Wil je graag advies van onze Aruba experts? Laat je terugbellen of mailen voor meer informatie.


Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoon
Bericht
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.
Scroll naar boven