Duurzaamheid in bedrijfsvoering
16
feb 2023
Inspiratie

Duurzaamheid in bedrijfsvoering

In samenwerking met Ton van Grinsven van Sustra organiseert Libra ICT een kennissessie over Verduurzaming in bedrijfsvoering!

Duurzaamheid in bedrijfsvoering

Het klimaat is aan het veranderen en de aarde warmt warmt sneller op dan normaal. Gelukkig kiezen ondernemers er steeds vaker voor om hun bedrijfsvoering te verduurzamen! Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel uit het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarnaast kan je met een duurzame bedrijfsvoering niet alleen kosten besparen, het is eveneens goed voor je imago en kan dus op een positieve manier bijdragen aan het succes van je bedrijf.

De Sustra sustainable hand print

Sustra ontwikkelt binnen de bedrijfsvoering relevante duurzaamheidsdoelen welke betrekking hebben op strategisch, tactisch en operationeel vlak. Ze onderzoeken de belangrijkste kosten, verspillings- en duurzaamheidsfactoren binnen de sector en koppelen deze aan meetbare indicatoren. Dit doen ze door de doelen te splitsen in 5 delen: de “sustainable handprint”:

Verantwoordelijkheid:
Dit is het startpunt. Neem verantwoordelijkheid bij het aanspreken van economische, sociale en ecologische hulpbronnen. Maak duidelijk wat je organisatie afneemt binnen het maatschappelijk en ecologisch domein, tegen welke kosten dat gebeurt en breng dit tot uitdrukking in de bedrijfsactiviteiten.

Leiderschap:
Naast verantwoordelijkheid is het van belang dat er gehandeld wordt met een goed geweten. Compassie is hier een belangrijke factor. Er dient alles aan gedaan te worden om verspillingen en schade zoveel mogelijk te beperken.

Transparantie:
De maatschappij en partners voorzien van relevante informatie, zodat er goede, afgewogen beslissingen genomen kunnen worden.

Samenwerking:
‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Door met je netwerk van professionals samen te werken, ontstaan betere resultaten en is niets onhaalbaar.

Durf:
Tot slot is durf nodig om mogelijke oplossingen uit te proberen en daarbij niet bang te zijn om financiële risico’s te lopen.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor de kennissessie: “Duurzaamheid in Bedrijfsvoering” waar Ton je vrijblijvend uitlegt wat de voordelen zijn van verduurzamen binnen jouw organisatie. Na zijn lezing is er ruimte om eventuele vragen te stellen. Zet de volgende stap in verduurzaming en meld je aan!

Programma:

15:00
Ontvangst
17:00
Afsluiting
geen events gevonden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ICT en energieverbruik
ICT en energieverbruik
ICT en energie: misschien niet direct twee zaken die je aan elkaar koppelt. Hoe gaan we om met het garanderen van de continuïteit bij verslechterende energielevering? Hoe minimaliseren we energiekosten door ICT? Hoe kunnen we bijdragen aan een beter milieu?
Scroll naar boven