Home » Blog » Op tijd voldoen aan de nieuwe AVG: je moet nu aan de slag!

Op tijd voldoen aan de nieuwe AVG: je moet nu aan de slag!

De nieuwe AVG een storm in een glas water? Niets is minder waar. Er is geen enkel bedrijf dat niét aan de slag moet met deze zogeheten nieuwe privacywet, die per 25 mei 2018 van toepassing is. Wij kunnen je daarbij helpen.

Iedereen werkt in meer of mindere mate met persoonsgegevens, of het nu gaat om de personeelsadministratie of om e-mailadressen voor marketingdoeleinden. Dat betekent dus ook dat iedereen met de nieuwe AVG te maken krijgt. Wanneer je immers je datastromen niet inzichtelijk hebt binnen je bedrijf, kun je je gegevensverwerking niet verantwoorden. In het geval van een datalek kan dan niet worden aangetoond wat er is gestolen of gehackt en hoe dat heeft kunnen gebeuren. Niemand wil dat zijn of haar persoonsgegevens, die in goed vertrouwen aan een organisatie zijn overhandigd, op straat komen te liggen. Het borgen en beveiligen van persoonsgegevens wordt dus belangrijker dan ooit.

Kortom: om op 25 mei klaar te zijn voor de AVG moet iedereen de tien stappen doorlopen die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft opgesteld om bedrijven op weg te helpen.

 

Orde in de chaos

Wij begrijpen dat dat tijd kost en dat je door de overdaad aan informatie zo nu en dan door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom verzorgen wij uitgebreide informatiesessies waarin we je letterlijk alles vertellen wat je moet weten. We scheppen orde in de ‘chaos’ en zorgen voor een overzichtelijke weergave van de do’s en don’ts. Vergelijk de sessies met het opruimen van een rommelig bureau: eerst veeg je alle spullen aan de kant, om ze vervolgens rustig stuk voor stuk te ordenen. Een greep uit de reacties van deelnemers aan onze ontbijtsessies:

 

“Voor veel mensen, inclusief wijzelf, is dit lastige materie waar je je verplicht in moet verdiepen. Door dit in ‘Jip-en-Janneke-taal’ aan ons uit te leggen aan de hand van duidelijke voorbeelden, zijn we veel wijzer geworden”

 

“Knap hoe je zoveel informatie in een snel tempo en toch behapbaar over kunt brengen. Zeker over vaak taaie materie als wetgeving.”

 

Voor ondernemingen die geheel ontzorgd willen worden, bieden we sinds kort ook dienstverlening aan om het aanlooptraject naar de AVG van bedrijven over te nemen. Wij doorlopen dan de tien stappen vóór jou, zodat jij je weer bezig kunt houden met je core business.

Meer weten?