Home » Blog » Je IT-zaken zaken op orde en zorgenvrij op reis

Je IT-zaken zaken op orde en zorgenvrij op reis

De vakantieperiode is aangebroken. Tijd om na te denken over zaken die je liefst geregeld wilt hebben voordat je weggaat, in plaats van gehaast alles nog op het laatste moment te hoeven doen. Of je nu kort weg bent op zakentrip of voor langere tijd op vakantie gaat, als je voortaan altijd aan de volgende out-of-office-zaken denkt, verlaat je altijd je kantoor met een opgeruimd gevoel.

1. Stel je antwoordapparaat in

Op de vrijdag voordat de bouwvak begint, kunnen we de klok erop gelijk zetten: rond 14.00 uur beginnen de telefoontjes binnen te stromen van klanten bij wie het antwoordapparaat niet wil meewerken. Natuurlijk begrijpen wij dat je, zeker zo met de vakantie in het vooruitzicht, druk bent met primaire bedrijfsprocessen, maar toch benadrukken we: regel dit op tijd. De meeste bedrijven hebben een handleiding voor het inspreken van een bandje, maar wanneer je eenmaal in de betreffende omgeving zit, blijken de meest simpele handelingen toch vaak lastig. Je werkt hier immers niet dagelijks mee. De stress die dit op een laatste werkdag met zich meebrengt kan je makkelijk bespaard worden.

2. Zorg op tijd voor je out-of-officemelding

Denk na over de inhoud van je out-of-officemeldingen en stel de tekst bijtijds op. Wil je twee verschillende teksten voor intern of extern gebruik? Staan niet per ongeluk de oude data van je vorige vakantie nog in de melding? Wanneer je van plan bent thuis of op je vakantieadres toch nog even tussendoor je mail te checken, loont het bovendi

3. Voer installaties op tijd uit of stel ze uit tot na je vakantieen om goed na te gaan of je op je laptop kunt inloggen. Als je dit ruim voor je vakantie doet, kunnen eventuele problemen nog verholpen worden.

Een misvatting die nog onder velen heerst: alle achterstallige installaties moeten dringend worden uitgevoerd vóór de vakantie. Dat kan variëren van een pc of printer die moet worden geïnstalleerd tot softwarematige updates. Maar waarom zou dit in de hectische week voor de vakantieperiode moeten gebeuren? Waarom kan dat niet direct de eerste maandag daarna? We begrijpen dat je graag met een opgeruimd hoofd je vakantie in wil, maar vaak betekenen last minute installaties juist nog meer stress. Direct na de vakantie staan wij voor je klaar!

De crux: wees op tijd, laat los en heb vertrouwen. Dan kun jij zorgenvrij op reis.