Home » Blog » Danny maakte na 17 jaar deze grote carriereswitch

Danny maakte na 17 jaar deze grote carriereswitch

carrièreswitch swipe keyboard

Van de metaalindustrie naar de ICT; dat is toch wel even andere koek. Al jarenlang dacht Danny Strijdonck erover om het roer om te gooien, maar toen hij bij Libra ICT eindelijk die kans kreeg, kon hij van die droom ook écht werk maken. In deze blog maakt Danny, inmiddels vijf maanden op weg als verkoopmedewerker binnendienst, de balans op. Valt het hem mee of juist tegen?

 

Maar liefst 17 jaar lang werkte Danny in de metaalindustrie. Hij legde zich met plezier toe op lakspuiten en poedercoaten, maar toch bleef die oude droom altijd in zijn achterhoofd sluimeren: de ICT leek hem wel wat, maar de overstap maak je niet zomaar.

 

Sleutelpunt in carrière

Totdat een kennis, die een uitzendbureau heeft, op een beurs aan de praat raakte met Libra-directeur Jan Timmers en Danny eens bij hem ter sprake bracht. Het bleek de ommekeer te betekenen voor zijn carrière, want de interesse was gewekt en Jan nodigde hem uit voor een eerste gesprek. De aandacht die zijn verhaal heeft gewekt, denkt Danny vooral te danken aan de tomeloze interesse die hij al zijn leven lang in ICT heeft, en daar gedroeg hij zich dus ook al jaren naar. 'ICT is naast mijn werk altijd mijn hobby geweest, ik hield me er altijd al mee bezig. Daarnaast ben ik echt de probleemoplosser van de familie, en ook voor mijn vrienden sta ik altijd klaar om mee te denken als ze hulp nodig hebben.’ Zijn enthousiasme en bemiddelende kwaliteiten werkten in zijn voordeel, want na een tweede gesprek werd Danny aangenomen als verkoopmedewerker binnendienst.

 

Hoe beviel de switch? Danny bij Libra

Zo kwam Danny in een voor hem totaal andere wereld terecht. ‘De omslag is groot, maar dat vind ik juist ontzettend leuk. De werksfeer bij Libra is heel anders dan in de fabriek. Ik heb het daar altijd hartstikke naar mijn zin gehad, maar ik ben ook heel blij dat ik deze kans nu heb gekregen.’ Voor Danny is een lange periode van leren, lezen en ontdekken aangebroken. ‘Ik dacht veel van ICT te weten, maar in deze functie merkte ik algauw dat ik nog veel te leren heb. Het mooie is dat ik in deze functie heel veel mensen leer kennen, van klanten tot leveranciers, en iedereen heeft weer zijn eigen expertise. Door met hen in gesprek te gaan leer ik iedere dag bij. De materie is niet altijd even gemakkelijk, maar ik vind het leuk dat ik mezelf op deze manier kan bijscholen.’

 

Leren in de praktijk

Leren bij Libra is bovendien niet alleen tot boeken en telefoongesprekken beperkt; onlangs is Danny ook meegeweest naar een computerfabrikant, leverancier van Libra, om daar eens te kijken hoe het eraan toe gaat. ‘Dat soort dingen zijn heel informatief. Zo leer je de producten die je verkoopt écht kennen.’ De komende maanden hoopt Danny nog veel meer kennis op te doen, en stiekem droomt hij ook alweer van zijn volgende stap. ‘Ik hoop uiteindelijk mijn werkzaamheden binnen Libra te kunnen uitbreiden met wat klussen aan de technische kant. Naar klanten toe om ICT-problemen op te lossen, reparaties verrichten… ik ben benieuwd hoe mijn loopbaan gaat uitpakken!’

 

Ook werken bij Libra? Bekijk onze vacatures!