Home » AVG ZZP-pakket

AVG-pakket voor de nieuwe Privacy-wetgeving

Met bijgaand ZZP-pakket kun je voor 50 Euro binnen een halve dag AVG-proof zijn.

 

De nieuwe privacy-wet noodzaakt ZZP'ers tot actie! De privacy-bescherming in de EU wordt per 25 mei 2018 stevig aangetrokken met de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG. Het is al gauw 16 uur werk om er aan te voldoen maar gelukkig lijken we als ZZP'ers wat op elkaar J.  

Met bijgaand zzp-pakket kun je voor 50 Euro in 2 uur tijd qua documentatie AVG-proof zijn. Daarna moet je dan wel op de beschreven wijze gaan werken..

Het bestaat uit:

  • Een privacy-overeenkomst; een samenvatting voor op je website en een volledige tekst waarnaar je kunt verwijzen op je website, in offertes of contracten.
  • Een verwerkersovereenkomst, die je afsluit met degene aan wie jij persoonsgegevens van jouw klanten, prospects of leveranciers stuurt, zoals bijvoorbeeld aan je boekhouder.
  • Een medewerkersprotocol voor ingeleende of ingehuurde medewerkers; mocht je daar wel eens gebruik van maken, inclusief geheimhoudingsverklaring.
  • Een verwerkingsregister.

De AVG vereist ook een protocol voor het melden van datalekken . Dat is in bovenstaande documenten opgenomen.

In dit voorbeeldpakket kun je zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Het bevat 1 voorbeeld van een privacy-overeenkomst, 2 voorbeelden van verwerkersovereenkomsten en 1 voorbeeld van een “ingehuurde medewerkersprotocol”. Dat laatste protocol heb je nodig als je met een andere zzp-er gaat samenwerken. Het verplichte verwerkingsregister vind je bij de Excelbestanden die je ingevuld moet terugsturen.

De snelste manier van werken is de volgende:  Lees de privacy-overeenkomst, zet die op je website en zorg voor een goede beveiliging van je apparatuur. Kies de in rood beschreven snelste route in het  verwerkingsregister en vul dat in met alle bedrijven waar je gegevens naar toe stuurt. Dat kan niet bij iedereen; blijf zelf nadenken!

Wat moet je doen!

Download de bestanden.

Verwerkingsregister.xlsx

Bedrijfsgegevens.xlsx

Een specifiek voor jouw bedrijf ingevuld AVGpakket kun je ontvangen door de ingevulde Excel-bestanden in te vullen en op te sturen naar werktwel@stressherstel.nl.   Maak tegelijkertijd 60,50 euro (50 euro + 21% BTW) over op bankrekeningnummer NL73 TRIO 0197 6375 82 , ten name van Rob Spape BV / Stressherstel.nl.  VERMELD JE EMAILADRES IN DE OMSCHRIJVING!!!

Je ontvangt dan de teksten die je nu in de PDF ziet,  maar dan in Word formaat en ingevuld met jouw bedrijfsnaam, adres e.d., en ingevuld met de namen en activiteiten van jouw boekhouder of andere verwerkers. Je kunt ze waar gewenst zelf aanpassen. Dit bespaart je op zijn minst 1-3 dagen werk.

De groene teksten die je als toelichting in de PDFdocumenten ziet staan worden niet opgenomen in de definitieve documenten. De definitieve documenten kunnen in positieve zin afwijken van deze voorbeelden in het PDF bestand.
Verdere aanpassing, uitbreiding van documenten of toelichtingen zijn gezien de prijsstelling uiteraard niet bij de prijs inbegrepen en worden separaat in rekening gebracht. Waarschijnlijk heb je dat ook niet nodig!

Mocht het na enig oefenen toch niet lukken; email dan je vragen naar werktwel@stressherstel. Houd dan wel rekening met extra kosten (95 Euro er uur)

N.B.
Dit pakket is gemaakt voor een “normale zzp-er”. De normale zzp’er kan een Exceldocument (laten) invullen, heeft een hekel aan administratie, verwerkt niet op grote schaal persoonsgegevens, maakt geen (automatische) persoonlijkheids­­profielen op grond van gegevens en verwerkt geen bijzondere gegevens zoals gedefinieerd in de AVG.
Dit pakket is zorgvuldig gemaakt, in eerste instantie voor mijn eigen bedrijf en daarna aangepast om het administratieve leven voor andere ondernemers wat makkelijker te maken.
Aangezien de AVG nog geen uitgekristalliseerde wet is en er nog veel jurisprudentie wordt verwacht, kan aan dit pakket geen enkele aansprakelijkheid van de maker ervan, worden ontleend. Gebruik ervan is dus geheel voor eigen rekening en risico.