Home » 18 oktober 7u45 - ISDN eruit, VOIP erin

18 oktober 7u45 - ISDN eruit, VOIP erin

Op 1 september 2019 faseert KPN zowel de enkelvoudige ISDN1, als de enkel- en meervoudige ISDN2 oplossingen uit. Dit betekent dat ruim 200.000 Nederlandse bedrijven op zoek moeten naar een alternatief.

ISDN werd in de jaren 90 populair bij veel bedrijven. Belangrijkste reden was de opkomst van het internet. Met ISDN kunnen er meerdere signalen over een en dezelfde lijn verstuurd worden. Zo konden ze internetten en tóch bereikbaar blijven. Daarnaast is ISDN digitaal, waardoor het minder gevoelig voor storingen bleek. Een ander belangrijk voordeel is dat er meerdere telefoonnummers aan dezelfde lijn kunnen worden gekoppeld.

Naast internet- en telefonieverkeer bleek ISDN ook geschikt voor andere toepassingen. Denk aan de noodknop in de lift, de frankeermachine in de postkamer of het pin-apparaat in de winkel. ISDN wordt dus voor meer dan alleen bellen en internetten gebruikt. En ook voor deze toepassingen zal er veel gaan veranderen met de uitfasering van ISDN.

Vóór 1 september 2019 moeten deze oplossingen worden overgezet naar een alternatief. Voor telefonie is dit mogelijk VoIP. Weet je al wat de mogelijkheden hiervan zijn en wat de opties zijn voor je omgeving en gebruikers?

Tijdens deze sessie krijg je in een uur de informatie over wat VoIP is en wat je nodig hebt om over te stappen. Welke opties zijn er met cloud, centrale of je huidige systeem en wat zijn de voordelen en aandachtpunten bij elke keuze zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je volgende telefonie systeem.

 

Klik voor meer informatie en aanmelden.